Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heldere aspergesoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g witte asperges
2 meiknolletjes in dunne plakken
1 el boter
1 tablet kippenbouillon
zout
peper
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngesneden bieslook
200 g gerookte zalm, in dunne reepjes

Bereiden

Asperges wassen, schillen en harde uiteinden verwijderen. Schillen en afsnijdsels met 1 l water aan de kook brengen en 30 min. laten trekken. Vloeistof zeven en bewaren.

Met uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol steken. Asperges in stukken van 2 cm snijden. Aspergepunten apart houden.

Boter verhitten en aspergestukjes 5 min. roerbakken. Gezeefde vloeistof en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15-20 min. laten koken.

Aspergepunten en uitgestoken meiknolletjes door soep roeren, nog 5-10 min. koken. Soep op smaak brengen met peper en zout. Voor het serveren kervel, bieslook en reepjes zalm erdoor roeren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom
Courgette cappuccino
Forel-cremesoep
Mexicaanse bonen-maissoep
Makkelijke visbouillon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes